Döşemelik Kumaş Alım Satımı | 05419149041 | Döşemelik Kumaş Alanlar
kumaş alınır, döşemelik kumaş alınır, top kumaş alanlar, parti kumaş alınır, her türlü dokuma örme stok parti kumaşlar değerinde yerinde nakit olarak alınır.
Bu yazımızda kapsamlı olarak döşemelik kumaş çeşitleri, fiyatları ve özellikleri hakkında bilgi vereceğiz. Otomobiller ve diğer araçlar başta olmak üzere, genel olarak bir eşyayı kaplamak ve dış görünüşünü (fiziksel ve estetik olarak) değiştirmek “döşeme” kavramını kısaca açıklamaktadır. Ancak döşemelik kumaşlar hakkında çok daha detaylı bilgilere erişmemiz gerekmektedir.
Örneğin internetten online olarak arabanızın koltuklarına döşeme yapmak için döşemelik kumaş satın almak istiyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce satın alacağınız kumaş hakkında detaylı bilgilere sahip olmanız sizin için büyük bir ticari avantaj olacaktır. Gelin bu bilgilendirme görevini bize bırakın. Döşemelik kumaş fiyatları ve çeşitleri hakkında birçok bilgiye beraber bakalım.
Döşeme Nedir?
Döşeme terimi günümüzün dijital çağında çok sık kullanılmamaktadır. Hatta terimi daha önce hiç duymamış birçok kişiye denk gelebiliriz. Eski toprak insanlar ise döşeme kelimesini çok sık duymuşlardır. Döşeme, yüzyıllardan beri varlığını sürdüren ve günümüzde birçok endüstride gelişen eski bir zanaattır. Döşeme; kanepe sandalye, koltuk vb. mobilyaları deri veya diğer kumaş türleri ile kaplama işidir. Tanım olarak bir eşyayı başka bir kumaş formu ile kaplamak da diyebiliriz.
Döşemeci, bir nesneyi üreten ve kaplayan zanaatkara verilen isimdir. Bir döşemecinin mobilya, denizcilik veya otomotiv gibi mesleğini icra edebileceği birçok alan vardır. Otomotiv döşemesi, özellikle son model araçlarda özel makine ve malzemeler de dahil olmak üzere belirli bilgi ve becerilere hakim olmayı gerektirir.
Araba döşemesi, esas olarak, bir aracın iç iskeletinin ve koltukların yeniden kaplanması veya süslenmesi (estetik) anlamına gelir. Koltuklar arabadaki en çok sürtünmeye maruz kalan kısımdır. Dolayısıyla kaplama yapılırken kumaş seçiminde özenli olunması gerekir. Uzun süreli kullanımlarda koltuk döşemelerinde onarılması gereken yıpranmalar oluşabilir. Geleneksel olarak, bir aracın koltuklarının yeniden döşenmesi, sökme, desen oluşturma ve yeniden takma işlemleri, deneyimli ustalar tarafından tamamlanır.
*Çoğu araç koltuğu döşeme uygulamasındaki döşemelik kumaş, koltuğun çerçevesine takılır. Plastik klipsler (plastik kelepçe), domuz düğümü ve “cırt cırt” gibi sabitleyiciler çıkartılır. Bu bağlayıcı malzemeler sökülüp serbest bırakıldığında, fabrika üretimi döşeme, koltuk çerçevesinden çıkartılır. Ardından yeniden döşeme yapılır ve sabitlenir. Ancak, bu yeniden döşeme işlemi döşemeci için zaman alıcı ve müşteri için pahalı olabilir. Ayrıca, araç için en az birkaç günlük arıza süresi gerektirir. Bu süre iş gücü kayıplarına neden olabilir.
Kaliteli otomobil döşemesi yapan firmalar tam da burada devreye giriyor. Kumaşla koltuk döşemesi yapan yerler, genellikle tek bir günde kurulabilen, önceden dikilmiş, montaja hazır, otomotiv deri iç mekan kitlerinde uzmanlaşmıştır. Bu araba döşemesi yapan şirketler, müşterileri için talep üzerine özel döşemelik kumaş çeşitleri üzerine çalışmalar yürütmektedirler.
Araçtaki tüm kumaş parçalarını sökmek ve yeniden dikmek üzerine döşeme işi yapan firmalarla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Profesyonel bir otomobil döşemecisi, döşeme kalıplarını otomasyon sistemler üzerinden alır. Parça kalıpları çıkarıldıktan sonra, bu desenli kalıp parçaları bilgisayar sistemlerinde sayısallaştırılır. Tekrar üretilebilmesi için ayrıntılı dikiş talimatları uygulanır. Döşemelik kumaş fiyatları, bu üretim çeşitleri üzerine şekillenmektedir.
Döşemelik hakiki deri kumaş çeşitleri, oturma alanlarındaki tüm döşemelerin yerini alan bir kombin sağlamak için tasarlanmıştır. Bir hayvanın derisi yüzülerek bu uygulama için malzeme elde edilebilir. Doğal yaşamın devam ettirilmesi ve hayvan hakları perspektifinde aslen yanlış nitelendirilebilecek bir uygulamadır.
Araba İçin Döşemelik Kumaş Çeşitleri ve Fiyatları Nedir?
Kullanabileceğiniz çeşitli araç döşemeleri vardır. Bazı insanlar geleneksel koltuk kılıflarını tercih ederken, diğerleri içlerindeki kumaşın tamamen yeni araba döşemesiyle değiştirilmesini tercih etmektedir. Koltuklarınızdaki döşemelik kumaş cinslerini tamamen yeni malzemeler ve tasarımlarla değiştirebilirsiniz.
Ayrıca, eski malzemelerinizden kurtulup yeni, yüksek kaliteli koltuklarla değiştirirken, hava alma ve ısıtma dahil olmak üzere koltuklarınıza sıcaklığı koruyabilecek kumaşlar seçebilirsiniz. İç mekanınızın orta konsol ve kolçaklar gibi değiştirmek istediğiniz başka parçaları varsa, onların da döşemesini elbette değiştirebilirsiniz. Bunların hepsini istediğiniz şekillerde sizin için yapabilecek döşemelik kumaş firmaları mevcuttur. Örnek olarak, evinize aldığınız ama arabanıza uyguladığınız döşemelik kumaşları düşünebilirsiniz.
Geleneksel koltuk kılıfları tamamen farklı bir araba döşemesidir. Çünkü arabanızdaki koltukların değiştirilmesi veya yeniden döşenmesi söz konusu değildir. Basitçe söylemek gerekirse, normal koltuk kılıfları, iç mekanınızda şu anda sahip olduğunuz malzemenin etrafını sarar. Bunların kurulumu genellikle çok basittir. Ancak sık sık yeniden ayarlanması gerekebilir.
Şimdi, kaplama yöntemiyle (var olan döşemenin üzerine tekrar döşeme) yapılan döşeme uygulamalarının nasıl olduğuna bakacağız. Daha sonra araçlar için döşeme yöntemlerine, fiyatlarına ve özelliklerine değineceğiz.
Kaplama Yöntemiyle Döşeme İşlemi
Aile arabanıza, kamyonunuza veya motosiklet koltuklarına yeni bir otomotiv döşemesi eklemek, sürüş deneyiminizi iyileştirmenin ve aynı zamanda aracınızın değerini artırmanın en güzel yöntemidir. Araçlarınızda iç mekanın en çok yıpranan kısmı genellikle koltuk ve üzerindeki döşemelik kumaş malzemesidir. Aracınızın döşemesini yenilerken bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Fiyatları çok yüksek döşemelik kumaş çeşitlerini kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak yıpranmaları da göz ardı etmemeniz gerekir.
Araçların döşemesini kaplama işleminin nasıl yapıldığına hızlıca bir göz atalım:
Aracınızın markasını, modelini ve mevcut döşemesinin yapısını öğrenin. Döşemelik kumaşın cinsini anlayamayabilirsiniz. Ancak kaplama işleminde yeni döşemenin nasıl yapıştırılacağı önem arz eden bir konudur. Örneğin suni deri kumaş ile döşenmiş bir arabanın üzerine yapılacak kaplama ile polyester pamuk karışımı yünlü bir kumaşın kaplama yöntemi farklı olacaktır. Kaplama işleminde yapıştırıcılar kullanılabildiği gibi, çeşitli dikiş yöntemleri de mevcuttur.
Var olan döşemelik kumaş tasarımlarını ve renklerini inceleyin. Kişisel tercihlerinize en uygun cins, renk, desen ve modeli seçin veya kendi tasarımınızı yaratın. Seçiminizi yaptıktan sonra beğendiğiniz döşemelik kumaş çeşidini satın alın.
Daha sonra, Google Haritalar üzerinden size en yakın araç döşeme firmalarını aratın. Bölgenizde yer alan döşemelik kumaş kaplaması yapan firmaların listesini göreceksiniz.
Google Haritalar sayesinde bulduğumuz döşeme yapan firmalar ile irtibata geçin.
Aracınızı fiyat ve kalite konusunda anlaştığınız döşemelik kumaş kaplaması yapan firmaya götürün.
Döşeme işlemleri iş yoğunluğuna bağlı olarak ortalama olarak 24-48 saat içinde tamamlanır. Aracınızın döşeme işlemi tamamlandığında aracınızı alıp yeni döşemelerinizle ufak bir tura çıkabilirsiniz.
Otomobil Döşemelik Kumaş Çeşitleri, Özellikleri ve Fiyatları
İnsanların çoğu için, yeni bir araba alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri iç döşemesidir. Çünkü günün sonunda işe gidip gelmek için zamanınızın çoğunu geçireceğiniz yer arabanızın içidir. Her gün arabanızın içinde saatler geçirmeniz gerekebilir! Taksi ve minibüs şoförleri buna örnek gösterilebilir.
Herkes arabasının iç dekorasyonunun harika görünmesini ister. Ancak konforlu koltuk döşemelerine ve profesyonel montaj ekibine ulaşabilmek o kadar da kolay değildir. Yeterli bilgi birikimi edinmeden, araçlarınızı döşetmeye kalkmayın!
Araba koltuğu döşemenizin yapılabileceği genel olarak 6 farklı malzeme türü vardır. Bu türlerin hepsinin olumlu ve olumsuz tarafları vardır. Birazdan bahsedeceğimiz döşeme kumaş çeşitleri ve fiyat bilgileri, en uygun araba koltuğu malzemesinin türünü belirlemenize yardımcı olacaktır. Kullanıcılar için önemli olacağını düşündüğümüzden yazının bu kısmında arabada kullanabileceğiniz döşeme türlerini inceleyeceğiz.
Naylon Döşemelik Kumaş Koltuklar
Arabanızda kumaş koltuklar varsa, muhtemelen bu kumaşın naylon veya polyester içeriği yüksektir.
Rahatlığı, üreticilere uygun fiyatı ve materyalist değerleri nedeniyle otomobil döşemecilerinde en çok kullanılan oto koltuğu malzemelerinden biridir.
Yıpranmaya dayanıklıdır.
Belirli bir noktaya kadar ısıya da dayanıklıdır.
Sıcak yaz aylarında çok fazla rahatsız etmez.
Naylon döşemelik kumaş özellikleri ve fiyatları hakkında bilgi verdik. Şimdi de bu cins döşemeye sahip arabalarımızın temizliğini nasıl yapacağımıza bakalım.
Naylon Kumaş ile Döşenen Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?
Koltuklarınızdaki tüm çöpleri elinizden geldiğince temizlediğinizden emin olun.
Ardından koltukları temizlemek için elektrikli süpürge kullanın.
Doğrudan dikişli bölgelere uygulayın ve yapışmış küçük parçaları çıkarmak için vakumla sertçe bastırın.
Ardından bir döşeme temizleyicisi kullanın, koltuklara püskürtün ve yumuşak kıllı bir fırça ile üzerinden geçin.
Ardından, temizlediğimiz alanı hafif ıslak bir bez ile silin.
Son olarak koltuğun kuruması için mikrofiber su emici bir bez kullanın.
*Olumlu Tarafları: Ucuz ve sürtünmelere dayanıklıdır.
*Olumsuz Tarafları: Gözenekli ve ateşe dayanıksızdır. Daha az konfor sağlar.
*Fiyatları: Metrekaresi 50 TL / 200 TL
Vinil Döşemelik Kumaş Koltuklar
Vinil türündeki döşemelik kumaşlar, fiyat olarak uygun olması nedeniyle birçok otomobilde bulunan bir başka yaygın döşemelik kumaş çeşididir.
Temizlemesi ve bakımı inanılmaz derecede zahmetsiz olduğu için birçok sürücü tarafından tercih edilir.
Plastik teknolojisi ile geliştirilmiş versiyonları da bulunmaktadır.
Yapısal olarak deri döşemelik kumaşlara uzak olmasına rağmen görünüşte oldukça benzerdir.
1950’lerden sonra yaygınlaşıp kullanılmaya başlanmıştır.
Malzemenin kendisi çok gözenekli değildir. Bu nedenle kir ve toz tutmaz. Toz tutsa bile, temizlenmesi diğer kumaşlara göre nispeten kolaydır.
Vinil Kumaş ile Döşenen Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?
Genellikle vinil döşemelik kumaş ürünlerini temizlemek için nemli bir bez kullanılır. Toz vb. kalıntıları toplamak için standart bir elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Çok nadir olsa da bazen temizleyici losyonlara ihtiyacınız olabilir.
*Olumlu Tarafları: Çok pahalı olmayan bir malzemedir. Rahatlık hissi verir. Nefes alabilir.
*Olumsuz Tarafları: Isıyı emdiği için yazın rahatsız edebilir. Kolayca zarar görebilir. Deri kumaş kadar iyi değildir.
*Fiyatları: Metrekaresi 100 TL / 250 TL
Hakiki Deri Döşemelik Kumaş Koltuklar
Pek çok sürücünün bildiği gibi, eğer maddi durumunuz elverişliyse ve bu miktarı karşılayabiliyorsanız, deri koltuklar tartışmasız olarak en iyisidir. Çoğu malzemeyle yapılabilecek bir şey için kullanmak oldukça pahalı gelebilir. Zaten çok maliyetli bir malzeme olduğundan, genellikle birinci sınıf otomobil kaplamalarına dahil edilirler. Deri kokusu genellikle yeni arabalarla ilişkilendirilir. Gözenekli bir malzemedir. Bu da koltukların yazın vinil kumaş döşemelerden daha serin olması anlamına gelir. Deri döşemenin dezavantajlarından biri de keskin cisimlerin verdiği zarardır. Hasar görmesi zor bir araba koltuğu malzemesidir. Ancak bir anahtar veya keskin bir şeyle hasar görürse, tamir edilmesi gerçekten zor olabilir. Zor olmasının yanında oldukça pahalıdır. En bilinen türleri yılan, kaplan, timsah ve ceylan derisidir.
İpucu: Hakiki (orijinal) deri kumaşlar hakkında teknik ve diğer bilgileri elde etmek için >>> “Gerçek Deri Kumaş Nedir?”
Hakiki Deri Kumaş ile Döşenen Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?
Deri döşemelik kumaş çeşitlerinin temizliği hiç de kolay bir iş değildir. Deriyi temizlemek için hangi ürünleri kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü yanlış ürünler uzun vadede deriye zarar verebilir. Soluk bir görünüme ve eskimeye neden olabilir.
Öncelikle koltuklarda delik olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Deliklere su veya herhangi bir madde girmişse derinin yapısına hasar verebilir.
Ardından, sıkışmış kir ve tozları deriyi çizmeden vakumlu bir süpürge yardımıyla süpürün.
Bundan sonra, bir mikrofiber bezin üzerine deri temizleyici veya diğer ticari temizleyicileri döküp deriyi silin.
Koltuklarınızın aşınmasını ve yıpranmasını önlemek için koltuklarınızı düzenli olarak temizlemeye devam ettiğinizden emin olun.
*Olumlu Tarafları: Özel ve lüks bir malzemedir. Rahattır. Görsel olarak çekicidir.
*Olumsuz Tarafları: Pahalıdır. Tamiri zordur. Bakım gerektirir.
*Fiyatları: Metrekaresi 400 TL / 2000 TL (Bazı nadir deriler 1.000$ -20,000$ arasında çok yüksek fiyatlara satılmaktadır)
Suni Deri Döşemelik Kumaş Koltuklar
Suni deri döşemelik kumaş çeşitleri, gerçek deri gibi görünmesi ve hissedilmesi amaçlanan ancak hakiki deriden çok daha ucuz maliyetli bir araba koltuğu kumaşıdır. Cazip fiyatı ve kolay temizlenebilir olması ve görsel olarak çekici görünmesi gibi olumlu özellikleri nedeniyle günümüzde araba döşemelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hakiki gerçek deri döşemelik kumaş almaya gücü yetmeyen, ancak hissini ve görünümünü seven birçok sürücü için bulunmaz bir nimettir.
İpucu: Suni deri kumaş hakkında yazılan bilgi yazısını okumak için >>> “Suni Deri Kumaş Nedir?”
Suni Deri Kumaş ile Döşenen Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?
Koltuktaki kir ve toz gibi birikintilerden kurtulmak için tüylü silgi kullandığınızdan emin olun. Ardından bir elektrikli süpürge ile temizlemeye devam edin. Ardından koltukları silmek için seyreltilmiş sabunlu su ve bir parça temizlik bezi kullanın. Son olarak kuru bir bezle kurulayın. Suni deri parlatıcı süngerler ile arabanızın iç dizaynını parıltılı hale getirebilirsiniz.
*Olumlu Tarafları: Ucuzdur. Temizliği ve bakımı kolaydır. Su geçirmez özelliktedir.
*Olumsuz Tarafları: Hakiki deri gibi hava geçirgenlik özellikleri bulunmamaktadır. Kolay bir şekilde parçalanıp delinebilir. Yaz aylarında ısı dolayısıyla rahatsızlık verebilir (Özellikle siyah vb. koyu renk suni deriler).
*Fiyatları: Metrekaresi 25TL / 100 TL
Alcantara Döşemelik Kumaş Koltuklar
Alcantara kumaş, %60-70 polyester ve %30-40 poliüretandan yapılmış süet benzeri bir araba koltuğu döşemesi malzemesidir. Arabanıza alabileceğiniz en kaliteli döşemelik kumaş çeşitlerinden biri olarak kabul edilir. Koltukları, döşemenin bir kısmını ve bazen de direksiyonları kaplamak için Alcantara kumaş kullanılır.
Bu kumaş türü 1960-70’lerde üretilmeye başlanmıştır. Rahatlığı ve avantajlı tarafları ve diğer kullanışlı özellikleri nedeniyle son on yılda her zamankinden daha popüler hale gelmiştir. Çok dayanıklıdır. Aynı zamanda harika görünmektedir. Bu nedenle çok daha yüksek donanımlara sahip pahalı otomobillerde kullanılmaktadır. Bu özelliklerden faydalanabilmek için oldukça yüksek fiyatlara satılan Alcantara döşeme kumaş modellerini incelemenizi tavsiye etmekteyiz..
Alcantara Kumaş ile Döşenen Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?
Çoğu döşemede olduğu gibi, solmamaları ve yıpranmış görünmemeleri için koltuklarınızı mümkün olduğunca temizlemeye özen göstermeniz önemlidir. Öncelikle Alcantara için deri temizleme ürünleri KULLANMAYIN. Koltuklardaki kiri almak için yumuşak bir deterjan ve yumuşak bir fırça kullanmak en iyisidir. Ardından, koltukları silmek için uygun bir Alcantara temizleme ürünü ile nemli bir bez kullanın. Son olarak kalıntıları toplamak için başka bir kuru bezle veya süngerle silin.
*Olumlu Tarafları: Rahattır. Birinci sınıf kalite kumaş türlerindendir. Görsel olarak çekicidir.
*Olumsuz Tarafları: Pahalıdır. Çabuk kirlenir. Çabuk solabilir.
*Fiyatları: Metrekaresi 600TL / 800 TL
Polyester Döşemelik Kumaş Koltuklar
Polyester döşemelik kumaşlar, normal Süet kumaşı gibi bir his veren ve Alcantara kumaşa çok benzeyen kumaşlardır. Bu kumaşlar mikro süet adı verilen bir malzemeden türetilir. Çok çekici görünüme sahiptir. Ancak polyesterin kolay kirlenmesi nedeniyle temizlenmesi zordur. Arabanızı altı ayda bir temizleyecekseniz, o zaman en iyisi polyesterden uzak durun. Çünkü polyester elyaflı döşemelik kumaş modelleri çabucak kirlenir. Bunun yanı sıra polyester kumaş döşemelerin ilk günkü o hoş görüntüsünü korumak zordur.
İpucu: Polyester kumaş çeşitleri, üreticileri, fiyatları, özellikleri vb. başlıkları içeren bilgi yazısını okumak için >>> “Polyester Kumaş Nedir?”
Polyester Kumaş ile Döşenen Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?
Polyester yüzeylere özel yumuşak etkili kumaş temizleyici ve nemli bir bez kullanmanız gerekir. Koltukları nazikçe ovalayın. Uzun vadede nemli veya ıslak bırakmaktan kaçının. Suyun uzun süre polyesterli bölgelerde kalması döşemeye zarar verebilir. Sıvı maddelerin yüzeyle uzun süreli teması, koltukta lekeler oluşturabilir.
*Olumlu Tarafları: Alcantara kumaşa benzer ancak daha ucuz bir alternatif niteliğindedir. Rahat ve güzeldir.
*Olumsuz Tarafları: Pahalıdır. Çabuk kirlenir. Çabuk solabilir. Su gibi sıvı maddeler zarar verebilir. Yağmur yağdığında pencereleri kapatmanız önerilir.
*Fiyatları: Metrekaresi 40 TL /100 TL
Kullanılan Lif ve Dokuma Türüne Göre Döşemelik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?
Döşemelik kumaş çeşitleri o kadar yaygın bir kullanım alanına sahip ki her çeşit döşemelik kumaş bulmak mümkündür. Bu kısımda döşemelik kumaşların üretim kısmında kullanılan hammadde türüne göre döşemelik kumaşları sınıflandıracağız.
Pamuklu Döşemelik Kumaş
Doğal lifler her zaman sentetik liflere kıyasla daha sağlıklıdır. Bazı üreticiler çok sık temas ettiğimiz bu döşemelik kumaşların aynı zamanda sağlık üzerinde olumsuz etkisi olmaması ne nefes alabilmesi için hammadde olarak pamuk kullanmaktadır. Bu şekilde üretilen döşemelik kumaşlara pamuklu döşemelik kumaş denir. Pamuklu döşemelik kumaş fiyatları naylon gibi liflerle yapılan döşemeliklere kıyasla daha yüksektir.
Döşemelik Keten Kumaş
Keten de pamuk gibi doğal bir lif türüdür. Bu şekilde üretilen döşemelik kumaşlar keten döşemelik kumaş olarak adlandırılır.
Jakarlı Döşemelik Kumaş
Jakarlı kumaşlar dokuma aşamasında karmaşık desenler eklenerek üretilmektedir. Bu şekilde üretilen döşemelik kumaşlar jakarlı döşemelik kumaş olarak adlandırılır.
Likralı (Esnek) Döşemelik Kumaş
Çoğunlukla döşemelik kumaşların esnemesi istenmez. Çünkü bu durum kullanım koşullarına bağlı olarak şekil kaybı gibi sorunlara neden olabilir. Fakat özellikle tak-çıkar olarak kullanılan döşemelik kumaşların likralı olması istenir. Bu ürünü döşenecek yapıya sararken kullanım rahatlığı sağlar. Ayrıca kumaşların kaymalarını azaltır.
Döşemelik Kadife Kumaş
Kadife kumaş her bakımdan lüks görünen şık bir kumaş türüdür. Çoğunlukla evlerdeki koltuk döşemelerinde kullanılır. Döşeme olarak kalın ve ince fitilli kadife kumaşlar sıklıkla kullanılmaktadır.
Döşemelik Yün Kumaş
Doğal yün lifler kullanarak üretilen döşemelik kumaş formudur. Alpaka, Merinos ve Kaşmir yün kumaşlarını satın alıp yünlü bir döşemelik kumaşa sahip olabilirsiniz. Kış aylarında sıcaklığı koruyan bu yünlü döşemeler, sizi yaz aylarında biraz terletebilir.
*Diğer döşemelik kumaş çeşitleri olarak hasır kumaş, goblen, ham kumaş ve jüt kumaşlar da örnek verilebilir.
Döşemelik Kumaş Üretimi Nasıl Yapılır?
Boyama yapılmadan öne dokunan kumaş incelemeden geçer.
Ardından boyama işlemi gelir. Renk doğruluğunu iyileştirebilmemiz için gelişmiş boyama teknikleri kullanılır.
Boyamadan sonra kumaşın ısıyla sabitlenmesi gerekir. Bu adım kumaşın genişliğini, ağırlığını ve dokusunu belirler.
Ardından kumaş tekrar bazı kalite kontrol amaçlı incelemelerden geçer.
Sıradaki işlem baskı veya desenler eklenmesidir. Bu aşamada çeşitli baskı teknolojileri kullanılır.
Son olarak son kontroller yapılır ve kumaşlar paketlenir.
*Döşeme kumaşın kısaca üretim prosedürü bu şekildedir.
Döşemelik Kumaş Nereden Satın Alınır?
Yazının bu kısmında “Döşemelik kumaş nerede satılır?” sorusunu yanıtlayacağız.
Ülkemizde (Türkiye) ve dünyada döşemelik kumaş satan bir çok firma mevcuttur. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde döşemelik kumaş satan yerler vardır. İstanbul’da yaşıyor iseniz Eminönü, Ümraniye, Zeytinburnu, Avcılar, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Esenyurt ve Unkapanı gibi semtlerde kolayca farklı desen ve yapılarda döşemelik kumaş çeşitleri bulabilirsiniz.
İstanbul’daki bu çeşitliliğin nedenlerinin başında, döşeme kumaş imalatçılarının birçoğunun İstanbul’da yer alması gelir. Bursa ve İzmir’de çeşitli döşemelik kumaş üretim fabrikaları vardır. Direkt o şehirde üretilen döşemelik kumaş fiyatları, nakliye ile ulaştırılan şehirlere kıyasla nispeten daha ucuzdur. Bunun nedeni malzemenin taşıma maliyetinin daha düşük olmasıdır. Bu nedenle döşemelik kumaş fiyatları İstanbul, İzmir, Kayseri, Şanlıurfa, Ankara ve Konya gibi şehirlerde daha ucuzdur.
Büyük çaplı bir proje düşünüyorsanız İstanbul’daki döşemelik kumaş toptancılarını ziyaret edebilirsiniz. Öte yandan Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Antalya, Bodrum, Adana, Denizli, Gaziantep, İzmit ve Samsun gibi şehirlerde de döşemelik kumaş ve diğer kumaş türlerini satan birçok mağaza ve online satış merkezleri mevcuttur.
Döşemelik Kumaş Özellikleri Nedir?
Kompleks dokuma döşemelik kumaşın aşınma direnci, kumaştaki yüksek bağlama noktaları nedeniyle düz ve sepet dokumaya göre daha yüksektir.
Döşemelik kumaş ağırlığı döşemelik kumaşların aşınma direncini etkiler. Artan kumaş ağırlığı aşınma direncini de arttırır.
Dokuma döşemelik kumaş, örme döşemelik kumaşlara göre yüksek aşınma direnci gösterir.
Döşemelik kumaşın kumaş ağırlığı arttıkça hem dokuma hem de örme döşemelik kumaşlarda sürtünme haslığı azalır.
Daha uzun şamandıralara sahip dokuma döşemelik kumaşlar, daha kısa şamandıralara göre daha yüksek sürtünme haslığı gösterir.
Dokuma ve örme karşılaştırıldığında, örme yapılar yüksek sürtünme haslığı gösterir.
Döşemelik kumaşlarda kumaş ağırlığı arttıkça hem dokuma hem de örme kumaşlarda eğilme potansiyeli artar.
Dokuma kumaşlarda, daha uzun tüylü dokumalar daha düşük eğilme potansiyeli gösterir.
Örme yapıya sahip bir döşemelik kumaş, dokuma kumaşlardan daha yüksek yastıklama etkisi veya konfor özellikleri gösterir.
Döşemelik kumaş kullanım yelpazesi en geniş kumaşlardan biridir. Haliyle bu durum döşemelik kumaşta her amaca hizmet etmesi için özelleşmesini gerektirmiştir. Kullanılacak alana göre farklı lif çeşitleri ile farklı desen ve renklerde döşemelik kumaşlar üretilmeye başlanmıştır.
Döşemelik Kumaş Kullanım Alanları Nedir?
Döşemelik kumaş kullanım alanı en geniş kumaş türlerinden biridir. Adı üzerinde döşeme uygulamalarında kullanılır. Çalışırken oturduğumuz koltuk ve sandalyeden tutun işe gidip gelirken kullandığımız arabaların iç yüzeyinde ve koltuklarına varana kadar her yerde döşemelik kumaş kullanılır. Baza başlıklarında, koltuk ve sandalye kaplamalarında çeşitli hammade, desen ve renklerde döşemelik kumaşlar kullanılır. Ofislerde sıklıkla deri döşemelik kumaş görürken, arabalarda gördüğümüz döşemelik kumaş ise çoğunlukla naylondur. Otomobiller için oldukça gelişmiş ve farklı seçenekler sunan döşemeciler de bulunmaktadır. Döşemelerin ev ve dükkan dışında en çok kullanıldığı yer arabaların iç kısımlarıdır.
Otomobiller İçin En İyi Koltuk Döşemesi Malzemesi Nedir?
Her biri farklı insanların ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun olduğu için kesin bir ‘en iyi’ araba koltuğu malzemesi yoktur. Ancak, yukarıda verdiğimiz bilgilere dayanarak, hangisinin size en uygun olduğu konusunda muhtemelen bir fikriniz vardır. Alcantara ve deri döşemeye sahip koltuklar, otomobile daha kaliteli bir his vermek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Daha büyük bir bütçeye sahip olanlar için rahatlıkları ve çekici görünümleri nedeniyle hakiki deri döşemelik kumaşlar iyi bir seçenek olacaktır. Daha küçük bir bütçeye sahip olanlar veya bir oto koltuk döşemesini satın almak için çok fazla para vermek istemeyenler için, “suni (taklit) deri veya polyester” döşemelik kumaşları kullanabilirler. Benzer hizmeti daha ucuz bir maliyetle sunar.
Arabanız için en ucuz fiyata sahip döşemelik kumaşı satın almak istiyorsanız, o zaman naylon kumaştan türetilmiş araba koltuğu döşemeleri sizin için doğru tercih olacaktır.
Araç İç Döşeme Koruma Ürünleri
Araba iç döşeme koruması, birçok sürücünün koltuklarını korumak için kullandığı, hasar ve kirlenmelere daha az eğilimli olan bir malzemedir. Esasen, malzemeye zarar verebilecek diğer şeylerin yanı sıra döşemelerdeki kalıcı hasarı önlemek ve koltuklara görünmez, koruyucu bir bariyer sağlamak için koltuklarda kullanılan bir üründür. Bu ürünler gerektiği takdirde satın alınıp her araç için kullanılabilir.
Sürüş sırasında, kadife, yün, yumoş, peluş, welfsoft kumaş gibi yumuşak ve tüylü (katmanlı) kumaşlar için bu ürünleri kullanmak en iyisidir. Hakiki ve suni deri döşemeler gibi kaygan zemine sahip kumaşların yüzey kısmı silinebildiği için kullanmaya gerek duyulmaz. Bazı durumlarda aşırı kullanım malzemenin rengini bozabilir. Bu nedenle, bunların riski size ait olmak üzere kullanılmalıdır.
Araç İçin Döşemelik Koltuk Yenileme Süreci
Araba koltuklarınızı yeniden döşemeniz gerekip gerekmediği sorusunu yanıtlamak her zaman kolay değildir. İlgili birçok faktör vardır. Gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı, paranızın yetip yetmediği ve satın aldığınız döşemelik kumaşa gerçekten değip değmeyeceği…
Bu yönlerin yanı sıra araba koltuğu döşemesi için moda trendlerini anlamak önemlidir. Bu konuda bilgi sahibi olmak ve fiyatlandırma konusunda biraz fikir sahibi olmak, araba koltuklarınızı yeniden döşemeniz gerekip gerekmediğini yanıtlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, sizin için başka hangi potansiyel seçeneklerin olduğunu bilmek de aynı derecede önemlidir.
Bu yazı, araba koltuğu döşemesinin sizin için doğru yol olup olmadığını belirlemenize yardımcı olurken, alternatif olarak özel kaymalı koltuk kılıflarıyla ilgili bazı bilgiler de verecektir.
Basitlik için, kapsamlı ayrıntılara girmeyeceğiz. Araba koltuklarını yeniden döşemek için bir profesyonel döşemeciye gittiğinizde, malzemeyi satın almak ve işçilik için otomotiv döşeme dükkanına ödeme yapacaksınız.
Ana Malzemeler: Mevcut döşemeyi, köpüğü ve dolguyu değiştirmek için seçilen kumaşı içerir.
İşçilik: Mevcut döşemenin çıkarılmasını, bu köpüğün eklenmesini, hasarlı alanlara keçenin eklenmesini ve olası yay onarımlarını içerir.
Ara Malzemeler: Koltukların kumaşla yeniden kaplanması ve kumaşı yerinde tutmak için gerekli araç ve gereçleri içerir.
Bu, araba koltuklarının yeniden döşenmesi sürecine nelerin girdiğinin yalnızca temel bir açıklamasıdır. Her ne kadar anlatırken basit gibi görünse de aslında oldukça emek isteyen bir süreçtir. Sadece mevcut döşemeyi çıkarmakla kalmayıp, yenilerini de takmalı, doğru yerde olduğundan ve zamanla hareket etmeyeceğinden emin olmalısınız.
Taşıtlar İçin Kullanılan Tekstil Malzemeleri
Taşıma araçları, arabalar, kamyonlar, otobüsler, trenler, gemiler, denizaltılar, uçaklar, uzay araçları, spor ve eğlence için çeşitli cihazlar gibi her türlü taşıma aletlerini kapsayan araçlar anlamına gelir. Taşıma araçları endüstrisi, teknik tekstillerin en büyük kullanıcılarından biridir. Karada, havada, uzayda veya suda ulaşımın tüm alanlarını kapsar. Taşıtlar için gerekli tekstil ürünlerinin kullanımı geniştir. Bu malzemelerin bir kısmı görünürken (döşemeler, halılar, emniyet kemerleri, tavan döşemeleri vb.), diğerleri (lastik kordonları, hava yastıkları, hortumlar, kemerler, hava ve yakıt filtreleri, gürültü ve titreşim sönümleme, kompozitlerde gövde paneli takviyesi vb.) ise gizlidir.
Günümüz yaşam tarzı, insanların çalışmak, yemek yemek, uyumak vb. amaçlarla kullandığı araçlarda çok daha fazla zaman geçirmesine neden olabilir. Bu nedenle, bir aracın güvenliği ve konforu büyük önem taşımaktadır. Bu malzemeler genel tasarıma da katkıda bulunuyor.
Taşıma araçlarındaki tekstillerin birden fazla işlevi vardır ve şu şekilde özetlenebilir:
Aynı pozisyonda uzun süre oturma sırasında hoş bir his sağlarlar. Tekstil, kompozit malzemelerle (dokuma kumaş + poliüretan köpük + örgü kumaş) koltuk konstrüksiyonlarının (metal, plastik ve ahşaptan yapılmış) boşluklarını doldurmak ve kaplamak için kullanılır. Böylece aracın ergonomik tasarımına da katkıda bulunuruz.
Yolcu güvenliğini sağlarlar (emniyet kemerleri ve hava yastıkları).
Nakliye araçlarının korunmasını sağlarlar (lastikler için kalkanlar ve takviyeler, nakliye araçlarının duvarlarındaki takviyeler, hava ve sıvı filtreleri, dış hava yastıkları).
Araçlarda gürültü ve titreşim azaltma sağlarlar (iç kaplama için çok katmanlı malzemeler).
Mümkün olan en iyi uygulama özelliklerini ve maksimum ağırlık azaltmayı elde etmek için taşıma araçlarında hammadde kullanımı çeşitlidir.
Taşıt İçerisinde Bulunan Tekstillerin Uygulama Alanları
Döşeme : Polyester, yün, pamuk,naylon, akrilik.
Halı ve Kaplamalar : Naylon, polyester, polipropilen
Emniyet Kemerleri; HT özellikli polyesterden yapılmış olmalıdır.
Kompozit Bölgeler; Cam, karbon, aramid, HT polyester, HT polipropilenden üretilir.
Hava Yastıkları: Esneme kabiliyeti yüksek olan “naylon (6.6), naylon (4.6) kumaş” ile üretilmektedir.
Tekerlek lastiği; Polyester, naylon, HT rayon, çelik ve aramidden yapılır.
Buraya kadar araçlarda kullanılan döşemelik kumaşlardan bahsettik. Yazının kalan kısmında döşemelik kumaş hakkında genel bilgilere yer vereceğiz.
2021 Yılı Döşemelik Kumaş Trendleri
Geçtiğimiz yıl ev dekorasyonunda pastel renkler ön plandaydı. Yumuşak cansız renkler fazla göz yormazken aynı zamanda ruhu da dinlendirme yeteneğine sahipti. 2021 yılı döşemelik kumaş renkleri arasında en çok satılanı ise kirli pembe renk olmuştur.
Dünya çapında fikirlerine önem verilen dekorasyon otoritelerine göre 2021 yılı dekorasyonda uyumdan ziyade uyumsuzluk görüşü yaygın durumda. *Birbirine yakın renklerden çok birbirini ön plana çıkaracak zıt ve uçlarda renkler tercih ediliyor. Bu nedenle ev dekorasyonunda kullanılan döşemelik kumaşlarda da üreticiler bu trendlere uygun renklerde kumaşlar üretiyor.
Gittikçe daha popüler hale gelen bir diğer döşemelik kumaş trendi ise 3D veya üç boyutlu olarak adlandırabileceğimiz döşemelik kumaşlardır. Minimalizmin eski gücünü zamanla yitirmesinin ve maksimalizm akımının öne çıkması ile 3D kumaşlar oldukça sık tercih edilmeye başlandı.
2022 Yılının En Çok Satan Döşemelik Kumaş Renkleri Nelerdir?
Gelişen teknoloji ile hemen hemen her kumaş türünü istediğimiz renkte elde etmemiz mümkün. Söz konusu döşemelik kumaş olduğunda ev, araba ve ofislerimiz gibi hayatın her yerinde karşımıza çıkan bu kumaşta sonsuz sayıda renk ve desen elde etmek mümkün.
Döşemelik kumaşlarda yaygın olarak kullanılan ve en çok satışı yapılan renkler ise şunlardır: Antrasit, lacivert, yeşil, hardal, gri tonları, pembe ve siyah.. Düz renk olarak görebileceğimiz gibi karışık desen ve renklerde de döşemelik kumaşlar mevcuttur. Gelin birlikte bu desenli döşemelik kumaş çeşitlerine bir göz atalım.
En Trend Döşemelik Kumaş Desenleri ve Modelleri Nedir?
Döşemelik kumaşlara dijital baskı yöntemi sayesinde farklı desenler eklenebilir. Sık gördüğümüz döşemelik kumaş desenleri çizgili, çiçekli, leopar desenli, zigzag ve ekose desenleridir. Desen seçimi yaparken kumaşın taban rengi ile desenler arasında renk uyumuna dikkat etmek daha hoş görüntüler yakalamanızı sağlar.
Ev mobilya döşemelerinde sık kullanılan döşeme kumaş desenlerinden biri de vintage desenli kumaşlardır. Nostaljik, otantik ve şık duruşu, tercih edilmesinde etkili faktörlerdir.
İpucu: Desenli döşemelik kumaşları elde etmemizi sağlayan dijital baskı uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için >>> “Tekstilde Dijital Baskı Nedir?”
Satın Alabileceğimiz En Ucuz Döşemelik Kumaş Hangisidir?
Doğal liflerden üretilen kumaşlar her zaman sentetik liflere göre daha pahalı olmuştur. Aynı durum döşemelik kumaş söz konusu olduğunda da karşımıza çıkmaktadır. Hakiki deri döşemelik kumaş için ödemeniz gereken tutar diğer sentetik birçok türe kıyasla çok çok daha yüksektir. Döşemelik en ucuz kumaş naylon döşemelik kumaştır.
İpucu: Naylon kumaşın yapısal ve ticari tüm özellikleri hakkında yazılmış olan makaleye göz atmak için >>> “Naylon Kumaş Çeşitleri, Özellikleri, Fiyatları, Üreticileri ve Üretim Süreçleri Nedir?”
En İyi Döşemelik Kumaş Hangisidir?
Herhangi bir kumaşın belirli durumlarda en iyisini seçmek için önemli olan başlıca etmen kullanım amacıdır. Döşemelik kumaş oldukça geniş kullanım alanına sahiptir. Bu nedenle en iyi döşemelik kumaşı seçebilmek için öncelikle ne için kullanacağınıza karar vermeniz gerekmektedir.
Örneğin evdeki koltuk takımı için döşemelik kumaş seçerken eğer çocuklu bir aile iseniz kolay temizlenen ve az kir tutan bir döşemelik kumaş seçmeniz sizin için en iyi seçenek olabilir. Öte yandan fazla sürtünme yaşanacak olan alanlarda suni (yapay) deri kumaş seçmek çok da iyi bir seçenek olmayabilir. Kalitesine bağlı olarak döşemelik kumaşınızda zamanla bazı deformasyonlara şahit olabilirsiniz.
Önem verdiğiniz husus hayatımızın her yerini çevreleyen tekstil ürünlerinin sağlığınız üzerindeki etkisi ise doğal (organik) lifler içeren döşemelik kumaşlar sizin için en iyisi olacaktır. Bu bağlamda pamuk, bambu veya keten döşemelik kumaş tercih edebilirsiniz.
İpucu: Doğal ve yapay (sentetik) liflerin neler olduğunu merak ediyorsanız, ayrıntılı bilgi yazısını inceleyin >>> “Tekstilde Kullanılan Doğal ve Sentetik Elyaf Türleri Nedir?”
Döşemelik Kumaş Nasıl Olmalı?
Döşemelik kumaşın kalitesi nasıl anlaşılır? Döşemelik kumaşlar çevrelediği nesneyi iyice sarmalıdır. Kolayca kaymamalı veya sabitlendikleri yerlerden ayrılmaları kolay olmamalıdır. Öte yandan hemen deforme olmamalıdır. Sürtünmeye karşı dirençli olmalıdır. Hava geçirgenliği makul seviyede olmalıdır. Su geçirgenliği özellikleri orijinal olmalıdır. Döşemelik kumaş alanlar
Döşemelik Kumaş Ürünleri Nasıl Temizlenir?
Döşemelik kumaşları temizlerken dikkatli olmanız gerekmektedir.
Öncelikle varsa üzerindeki çöp, kırıntı gibi şeyleri vakumlu bir süpürge ile almanız gerekir. Bu esnada dikkat etmeniz gereken şey çok yüksek vakum gücü kullanmamalısınız. Aksi takdirde kumaşta şekil kayıplarına neden olabilirsiniz.
Çöplerden arındırdıktan sonra özel döşemelik kumaş temizleyicileri ile yumuşak bir bez veya süngerle silebilirsiniz.
Silme işleminin ardından duru bir su ile deterjanı kumaştan uzaklaştırmanız gerekir. Bu aşamada temiz bir bez ve duru su tekrar silebilirsiniz.
Geriye sadece kurutma işlemi kalıyor. Bu adımda mikrofiber su emici bir havlu bezle döşemelik kumaşlarınızı kurulayabilirsiniz. Kimi döşemelik kumaşlar su geçirmez olduğundan temizlemesi daha kolay olacaktır.
Döşemelik Kumaş Yıkanır Mı?
Döşemelik kumaşların tamamı değilse de büyük çoğunluğu yıkanabilir. Fakat yıkama işlemi pek önerilmez. Onun yerine yumuşak bezlerle düzenli olarak silmeniz kumaşın ömrünü koruması açısından daha verimli olacaktır.
Döşemelik Kumaş Nasıl Boyanır?
Döşemelik kumaş boyasının ekstra özelliklere sahip olması beklenmez. Sadece daha güçlü ve dayanıklı bir kumaş boyası işinizi tamamen görecektir. Boyası kalitesiz, hızlı yıpranan ve dökülen döşemelik kumaş örnekleri oldukça fazladır. Ünlü bir yazar şöyle demiş; “Kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim.” Bu cümleden de anlaşılacağı üzere, kaliteli bir kumaş boyası ve doğru uygulama ile döşemelerinize renk katabilirsiniz. El yapımı desenler yaratabileceğiniz gibi, bazı dijital ve serigrafi baskı makineleri sayesinde döşemelik kumaşlarınızı yeniden tasarlamanız çok basittir.
Döşemelik Kumaş Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Döşemelik kumaş satın alırken dikkat etmeniz gereken başlıca husus satın alacağınız kumaşın kullanım koşullarına uygun olup olmadığıdır. Her ne kadar beğendiğiniz kumaşın renk veya dokusu hoşunuza gitse de amaca uygun olmayan tercihler kısa vadede hüsrana neden olabilir. Bu nedenle tercih ettiğiniz kumaşın kullanılacağı alanda maruz kalacağı davranışı tespit etmeniz gerekir. Örneğin yüksek Güneş ışığı alan alanlarda deri döşemelik kumaş uygun bir seçim olmayacaktır. Veya yüksek tozlu olabilecek ortamlarda süet veya kadife döşemelik kumaş tercih etmek sizi ve ev tasarımınızı olumsuz anlamda etkileyebilir.
Kumaşın dayanıklılığı yüksek olmalıdır. Bunun için döşemelik kumaş satan şirketten veya üretici firmadan garanti almanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle dış mekanda kullanacağınız döşemelik kumaşlarda daha dikkatli olmalısınız. Çünkü bulunacağı ortam herhangi bir iç mekana kıyasla yıpranmaya daha müsaittir.
Ebatlar uygun ölçüde alınmalıdır. Gereğinden fazla kumaş almak size ekonomik açıdan rahatsızlık verebilirken, gereğinden az kumaşa sahip olmaksa işleri yarıda bırakmaya neden olabilir. Seçtiğiniz alanda kullanacağınız döşemelik kumaşın eni kaç cm, boyu kaç cm? doğru şekilde ölçüp ölçülerinize dikiş gibi paylar bırakacak boyutlarda döşemelik kumaş satın almalısınız.
İpucu: Bu bilgilerin yanı sıra, tüm kumaşları satın alırken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar vardır. Tekstil malzemeleri ve kumaş alışverişlerinizde önemli olan kurallara göz atmak için >>> “Kumaş Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?”
Diğer Döşemelik Kumaş Çeşitleri ve Fiyatları
Döşemelik kumaş satın alırken dikkat ettiğimiz faktörlerden biri de kumaşın fiyatıdır.
Döşemelik Çiçekli Kumaş Fiyatları
Yüzlerce farklı desende çiçekli, dallı, yapraklı, budaklı döşemelik kumaş bulabilirsiniz. Fakat bunların tamamının fiyatları farklı olabilir. Bunun nedeni ana kumaş üretiminde kullanılan materyaldir. Naylon gibi sentetik lifler ile üretilen döşemelik kumaşlar pamuk kumaşlara göre daha ucuz olacaktır.
Jakarlı Döşemelik Kumaş Fiyatları
Jakarlı kumaşlar üretim aşamasında özel basamaklardan geçer. Dolayısıyla jakarlı kumaşların üretimi diğer düz dokuma kumaşlara göre daha zor ve maliyetlidir. Bu nedenle jakarlı döşemelik kumaşların fiyatları düz veya baskılı döşemelik kumaş fiyatlarına kıyasla daha yüksektir.
İpucu: Jakarlı kumaş türleri, modelleri, örnekleri, fiyatları, üretimi, kullanım alanları ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi almak için >>> “Jakarlı Kumaş Nedir?”
Koltuk İçin Döşemelik Kumaş Döşeme Fiyatları
Metre fiyatı ortalama 35-100 TL arası değişmektedir. Son yıllarda koltuklarda en çok tercih edilen döşemelik kumaş türü tay tüyü kumaş olarak adlandırılmaktadır.
Şönil Koltuk Döşemelik Kumaşı Fiyatları
Kumaşın kalitesine bağlı olarak değişir. Bu nedenle net bir fiyat veremeyiz. Ancak minimum 40-50 TL/m2 ücret ödemeniz gerekebilir. Döşemelik şönil kumaşların metre fiyatı kullanılan hammaddeye bağlıdır. Bu bağlamda kumaşların kalitelerine göre sınıflara ayrılmıştır. 1. sınıf döşemelik şönil kumaşlar bu listenin başında gelir.
İpucu: Şönil kumaş çeşitleri ve üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için >>> “Şönil Kumaş Nedir?”
Döşemelik kumaş alan yerler , Döşemelik kumaş alan firmalar, Döşemelik kumaş alınır, Döşemelik kumaş alım satımı, Döşemelik kumaş alıcıları, Döşemelik parti kumaş alınır, Döşemelik top kumaş alınır, Döşemelik parça kumaş alınır, İstanbul Döşemelik kumaş alanlar, zeytinburnu Döşemelik kumaş alanlar, Bakırköy Döşemelik kumaş alanlar, Bahçelievler Döşemelik kumaş alanlar, yenibosna Döşemelik kumaş alanlar, güngören Döşemelik kumaş alanlar, merter Döşemelik kumaş alanlar, bağcılar Döşemelik kumaş alanlar, bayrampaşa Döşemelik kumaş alanlar, avcılar Döşemelik kumaş alanlar, güneşli Döşemelik kumaş alanlar, İkitelli Döşemelik kumaş alanlar, Fatih Döşemelik kumaş alanlar, eminönü Döşemelik kumaş alanlar, Okmeydanı Döşemelik kumaş alanlar, Bomanti Döşemelik kumaş alanlar, osmanbey Döşemelik kumaş alanlar, şişli Döşemelik kumaş alanlar, mecidiyeköy Döşemelik kumaş alanlar, Beyoğlu Döşemelik kumaş alanlar, Beşiktaş Döşemelik kumaş alanlar, Beylikdüzü Döşemelik kumaş alanlar, esenyurt Döşemelik kumaş alanlar, küçükçekmece Döşemelik kumaş alanlar, büyükçekmece Döşemelik kumaş alanlar, arnavutköy Döşemelik kumaş alanlar, kartal Döşemelik kumaş alanlar, Ümraniye Döşemelik kumaş alanlar, üsküdar Döşemelik kumaş alanlar, Çamlıca Döşemelik kumaş alanlar, Çağla’nın Döşemelik kumaş alanlar, Kağıthane Döşemelik kumaş alanlar, nurtepe Döşemelik kumaş alanlar, Çeliktepe Döşemelik kumaş alanlar, zincirlikuyu Döşemelik kumaş alanlar, levent Döşemelik kumaş alanlar, maslak Döşemelik kumaş alanlar, Göktürk Döşemelik kumaş alanlar, Sarıyer Döşemelik kumaş alanlar, Pendik Döşemelik kumaş alanlar, Sultançiftliği Döşemelik kumaş alanlar, sultanbeyli Döşemelik kumaş alanlar, Gaziosmanpaşa Döşemelik kumaş alanlar, tekirdağ Döşemelik kumaş alanlar, Çorlu Döşemelik kumaş alanlar, Çerkezköy Döşemelik kumaş alanlar, Çatalca Döşemelik kumaş alanlar, Edirne Döşemelik kumaş alanlar, İzmir Döşemelik kumaş alanlar, Bursa Döşemelik kumaş alanlar, Ankara Döşemelik kumaş alanlar, Kocaeli Döşemelik kumaş alanlar, Gebze Döşemelik kumaş alanlar, afyon Döşemelik kumaş alanlar, Tokat Döşemelik kumaş alanlar, Konya Döşemelik kumaş alanlar, Mardin Döşemelik kumaş alanlar, Diyarbakır Döşemelik kumaş alanlar, İzmit Döşemelik kumaş alanlar, Sivas Döşemelik kumaş alanlar, Batman Döşemelik kumaş alanlar, Döşemelik kumaş alıcısı, Döşemelik kumaş alınır, Döşemelik kumaş alım satımı, Döşemelik kumaş kim alır, kimler Döşemelik kumaş alır, Döşemelik kumaş alan, Döşemelik kumaş alanlar, Döşemelik kumaş alımı, Döşemelik kumaş satımı, Döşemelik kumaş fiyatları, Döşemelik kumaş metre fiyatı, Döşemelik kumaş nedir, Döşemelik kumaş kullanım alanları, bir elbise kaç metre Döşemelik kumaş gider, Döşemelik kumaş hakkında tüm bilinenler, Döşemelik kumaş cinsleri, Döşemelik kumaş kullanımı, abiyelik Döşemelik kumaş alımı, • 2022 Döşemelik kumaş modelleri, 2022 Döşemelik kumaş elbiseleri, 2022 Döşemelik kumaş fiyatları, 2022 Döşemelik kumaş fiyatları,
winter coffee shop
winter coffee shop
winter coffee shop
jazz cafe
jazz cafe
jazz cafe